گیاهان آپارتمانی

بنجامین ابلق : بررسی 0 تا 100 گیاه بنجامین ابلق

بنجامین ابلق : نام فارسی این گل ، فیکوس بنجامین است . و در زبان انگلیسی به این گل انجیر مجنون هم می گویند .

زیبایی اصلی این گیاه برای برگ ها و تنه اش است و این گیاه گل نمی دهد در ادامه به بررسی این گیاه زیبا می پردازیم .
این گیاه بسیار محبوب است بین گل های اپارتمانی و با این حال نگهداری از این گل در منزل کمی سخت است و به مراقبت های ویژه ایی نیاز دارد .
این گیاه برگ های سبز روشن و بیضی شکل و نوک تیز دارد . شاخه های این گیاه خاصیت ارتجاعی و اویزان دارد . این گیاه در فضای باز ارتفاع اش به پنج متر هم میرسد

بنجامین ابلق

زمانی که یک گیاه را از گل فروشی و یا گلخانه به فضای دیگری انتقال می دهید این گیاه به دلیل تغییر مکان دچار استرس شده . انتقال یک گیاه از یک فضای دارای نور کافی ، رطوبت مناسب به فضای کم نور و خشک باعث پژمردگی و زرد شدن برگ ها و ریزش برگ ها و حتی باعث نابودی گیاه هم میشود . به همین دلیل وقتی می خواهید گیاهی رو در منزل پرورش دهید حتما قبل از خریداری گیاه اطلاعات کافی رو بدست اورید .

گیاه ابلق

برای کسانی که در نگهداری گل های اپارتمانی تازه کار هستند این گیاه به انها توصیه نمی شود زیرا این گیاه خیلی حساس است و به مراقبت های ویژه ایی نیاز دارند . گیاه بنجامین یکی از محبوب ترین گیاهان خانگی است که در خانه ها ادارات وغیره یافت میشود . انها ظریف و در عین حال بزرگ هستند .
گیاه بنجامین یکی از بهترین گیاهان برای بهبود کیفیت هوا در داخل خانه است و همچنین یکی از گیاهانی است که میزان حذف بالایی در مواد سمی مثل فرمالدهید ، بنزن و تری کلرواتیلن ، را در هوا ی داخلی دارد

انواع بنجامین

این گیاه انواع متفاوتی دارد . که هرکدام از انها نسبت به شکل و اندازه ی برگ ها نام گذاری شده اند .

  • بنجامین ابلق ،
  • بنجامین سیلور ،
  • بنجامین بلک ،
  • بنجامین سبز ،

بنجامین ابلق: این نوع دارای برگ های سبز روشن وسفید است .

بنجامین سیلور : این نوع دارای برگ های سبز تیره و سفید است .

گل بنجامین

بنجامین بلک : این نوع دارای برگ های سبز تیره است .

بنجامین سبز: این نوع دارای برگ های سبز روشن است .

پرورش گیاه بنجامین

گیاه بنجامین استوایی بومی جنوب شرقی اسیا است . اما میتواند به عنوان گیاه خانگی در شرایط و دمای منظم اتاق رشد کند .
این گیاه در داخل خانه و خارج دارای برگ های سبز 12 سانتی است که بر روی شاخه های کوچکش هستند .
در محیط خانه طول این درخت میتواند به 1 متر و یا 80 سانتی متر برسد .

عوامل تاثیرگذار در رشد گیاه بنجامین ابلق

  • نور ،
  • خاک ،
  • اب ،
  • دما و رطوبت ،
  • کود دهی ،
  • تعویض گلدان ،
گل بنجامین

تاثیر نور در گیاه بنجامین

برای زندگی سالم تر بنجامین به نور زیاد و نور غیر مستقیمی نیاز دارد . البته نور مستقیم باعث صدمه دیدن برگ هایش میشود .

این گیاه به یک اتاق روشن نیاز دارد . در سکونت گاه اصلی ان این گیاه اغلب در شرایط نمیه سایه رشد میکند . اما در محیط خانه به یک نور خوب برای رشد نیاز دارد .

برای این گیاه باید یک مکان ثابت مشخص کنید به دلیل اینکه در صورت جابجایی پی در پی برگ هایش به میزان زیادی خواهند ریخت .

خاک مورد نیاز گیاه بنجامین

این گیاه به خاکی نیاز دارد که غنی از مواد غذایی و یا مواد آلی بالا باشد . در زمان جابه جا کردن گلدانش از یک خاک که حاوی پرلیت ، شن و ورمیکولیت است استفاده کنید .
و توجه داشته باشید که تعویض گلدان از ضروریات این گل است و بهتر است هرساله گلدان ان را عوض کنید.

گل ابلق بنجامین

آب مورد استفاده گیاه بنجامین

این گیاه را به طور پیوسته مرطوب نگه دارید ، اما نگذارید که بیش از حد در اب غوطه ور بماند که در این صورت باعث پوسیدگی ریشه این گیاه میشود و برگ هایش ریزش پیدا میکنند .
برای ابیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود و بعد دوباره ابیاری کنید . این گیاه اب ولرم را ترجیح می دهد . در فصل تابستان دوبار در هفته و در زمستان هر ده روز یکبار گیاه خود را ابیاری کنید . مقاومت این گیاه در برابر کم ابی پایین بوده و در صورت کم ابی دچار ریزش برگ میشود .

دما و رطوبت برای گیاه بنجامین

دمای مناسب شبانه برای این گیاه بین 65 تا 70 درجه است و دمای مناسب روز برای این گیاه بین 75 تا 85 درجه است و همچنین در تابستان از تهویه هوای سنگین استفاده نکنید .

زیرا بنجامین در صورتی که دما به زیر 70 درجه کاهش یابد اسیب میبینند . به عنوان بومیان استوایی رطوبت بالایی را ترجیح می دهند . و اگر انها بیش از حد خشک شوند برگ ها ی خود را از دست میدهند .

استفاده از یک دستگاه بخور برای تنظیم رطوبت گیاه بسیار مناسب است . و خاک های اطراف پایه گیاه را مرطوب نگه دارید و برای جلوگیری از خشک شدن ، برگ های این گیاه را هرس کنید .

کود دهی به گیاه بنجامین

این گیاه در طول فصل رشد خود به مقدار کود زیادی نیاز دارند . کود دهی این گیاه فقط در فصل بهار و تابستان انجام میگیرد کود دهی در فصل زمستان اصلا مناسب نیست . مقدار کود میتواند 3 گرم در لیتر و در هر فصل دو تا سه هفته یکبار صورت بگیرد .
اگر گیاه شما با وجود نور ایده آل ، دما ، رطوبت و سطح کود همچنان برگ هایش ریزش داشته باشد می توانید از مکمل منیزیم و منگنز استفاده کنید . اگر همچنان این کار هم کارساز نبود از افت شته ها ، حشرات و مگس سفید استفاده کنید .

بنجامین

تعویض گلدان گیاه بنجامین

یک گیاه سالم رشد سریع دارد و باید به گلدانش توجه داشت اگر متوجه شدید که گیاه به اهستگی رشد میکند دلیل ان بخاطر اب کم و یا دمای پایین است . گیاهی که تمام نیاز هایش به خوبی فراهم باشد به سرعت رشد خواهد کرد ، این به معنی است که به اندازه کافی رشد میکند تا متوجه تغییر شکل و اندازه ان شوید .

تکثیر گیاه بنجامین

روش اول : برای تکثیر این گیاه روش قلمه زنی بهترین راه است . گیاه بنجامین می تواند نسبتا اسان از قلمه هایش ریشه بگیرد ، حتی بدون هورمون ریشه زایی و همچنین بهتر است قلمه زنی در فصل بهار انجام شود که میتوانید به راحتی گرما و رطوبت را تامین کنید . اغلب این گیاهان خانگی هرگز میوه یا دانه نمی دهند .

برای قلمه زنی شاخه ایی رو انتخاب کنید که دارای تعدادی برگ باشه ، شاخه را به ارتفاع 8 تا 10 سانتی متر به صورت اریب ببرید و در ظرف ماسه فرو ببرید در صورت تغذیه با هورمون ها ریشه زایی زودتر صورت میگیرد و هروز باید ابیاری شوند تا ریشه بدهند .
روش دوم : شاخه را زخمی کنید و دور ان را با خزه بپوشانید و خزه هارا به صورت مرتب مرطوب نگ دارید تا زمانی که ریشه های جدید از محل زخم ها نمایان شود در اون زمان می توانید شاخه را قطع کرده و ان را در کلدان مناسبی بکارید .

هرس کردن گیاه بنجامین

هرس کردن این گیاه زمانی که به سقف برسد یا زمانی که میخواهید ان را کوچیک تر کنید ضروری است . در این روش زمان بسیار مهم است . هرس زمانی باید انجام شود که گیاه به طور فعال در حال رشد نباشه ، بیشتر گیاهان در فصل بهار و تابستان فعال هستند .
در فصل زمستان گیاه به خواب رفته و اسیب پذیر است به همین دلیل بهترین زمان برای هرس کردن این گیاه در فصل زمستان است و باید شاخه های مرده را هرس کنید و برگ های مرده را بردارید تا از گسترش بیماری و عفونت های قارچی جلوگیری کنید .

ابلق سبز

سمی بودن گیاه بنجامین

بنجامین شیره گیاهی در گیاهش دارد ، یک نوع شیره قند شیری در برگ ها و ساقه ها دارد که در صورت خورده شدن ممکن است با مشکلات دستگاه گوارشی همراه شود .

مشکلات گیاه بنجامین

ریزش برگ گیاه بنجامین : رایج ترین مشکل این گیاه ریزش برگ هایش است . اما این اتفاق کاملا طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست به دلیل اینکه این گیاه کاملا هوشمند است اما نسبت به تغییر حساس می باشد . زمانی که گیاه را حرکت می دهید ، پویایی نور به صورت انبوه تغییر میکند و با ریزش برگ ها و رشد دوباره باعث رشد بهینه ان خواهد شد .
در کل این یک مهارت هوشمندانه است اما ظاهر زشتی را ایجاد میکند به همین دلیل باید خیلی مراقب باشید . به عنوان یک قاعده کلی گیاهان کوچیک تر کمتر برگ ریزی دارند در مقایسه با گیاهان بلندتر و بزرگ تر .
برای رفع این مشکل باید زمانی که گیاه شما یک جای ثابت دارد ان را حرکت ندهید ، و جایی رو انتخاب کنید که در طول سال دور از تغییرات دما باشد .

بیماری های بنجامین

  • شپشک ها و شته ها ،
  • نقطه های سفید بر روی برگ ها ،
  • زرد شدن لبه برگ ها ،
  • برگ های رنگ پریده و لکه های قهوه ای روی برگ ها ،
  • ایجاد لکه های سیاه و آبکی ،
  • برگ های زرد ،
  • ایجاد تار عنکبوت زیر برگ ها ،
  • خشک و شکننده شدن برگ ها ،
  • رشد برگ ها به صورت ریز و کوچک ،
  • ریزش برگ های سالم و سبز
گل بنجامین ابلق

شپشک ها و شته ها

این گیاه با تمام خوبی ها و مقاومت هایش می تواند در معرض افت ها حساس باشد . به طور کل هجوم شپشک ها و شته ها می تواند بسیار رایج باشد به علت مساحت بزرگ برگ ها تغییر میکند. داشتن برگ های زیاد به معنای مکان های زیادی برای افت است تا خود را پنهان کنند .

نقطه های سفید بر روی برگ ها

این نقطه ها و یا خال های سفید در برخی موارد رایج هستند و در واقع ویژگی های برخی از گیاهان بنجامین هستند . و از طرفی ممکن است دلیل ان بیماری یا افات باشد .
متخصصان به طور کلی بر این باور هستن که این گیاهان می توانند از ساختن مواد معدنی و نمک ها در خاک رهایی یابند و یا راهی برای جذب گرده افشان نظیر شکل زنبور ها باشند . اما در کل اگر این نقطه ها شمارا اذیت میکنند به راحتی می توانید انهارا پاک کرده و از بین ببرید .

زرد شدن لبه برگ ها

علت زرد شدن لبه های برگ گیاه کمبود غذای طولانی است . برای حل این مشکل و جلوگیری از نفوذ ان به برگ های بیشتر ، باید غذای کافی را به گیاه خود منتقل کنید . اما در این کار زیاده روی نکنید .

برگ های رنگ پریده و لکه های قهوه ای روی برگها

علت این مشکل این است که گیاه دچار شپش آرد آلود شده است برای رفع این مشکل با پنبه ی اغشته به حشره کش نفوذی سم پاشی کنید . این روند را تا دو هفته ادامه دهید تا مشکل به طور کامل رفع شود .

گل ابلق سبز

ایجاد لکه های سیاه و آبکی

این علائم نشان میدهد که بنجامین شما دچار بیماری قارچی شده برای حل این مشکل می توانید با اب و صابون رقیق تیمار کنید .

برگ های زرد

علت این مشکل آبیاری زیاد گیاه است برای حل این مشکل آبیاری و تنظیم کنید و تا سطح خاک خشک نشده آبیاری نکنید .

ایجاد تار عنکبوت زیر برگ ها

علت این مشکل ایجاد کنه قرمز است برای حل این مشکل می توانید با کنه کش و یا حشره کش ، سمپاشی کنید تا مشکل رفع شود .

خشک و شکننده شدن برگ ها

علت این مشکل رطوبت کم محیط است که باعث خشک شدن و شکننده شدن برگ گیاه میشود برای حل این مشکل رطوبت محیط را افزایش دهید .

رشد برگ ها به صورت ریز و کوچک

علت این مشکل یعنی گیاه فضای کمی برای رشد دارد و یا تغذیه انها مناسب نیست . برای حل این مشکل باید گلدان فعلی را با گلدان سایز بزرگ تر تعویض کنید و همچنین کود دهی را بیشتر کنید .

ریزش برگ های سالم و سبز

دلیل این مشکل کم نوری گیاه است برای رفع این مشکل گیاه را به مکان پر نورتر منتقل کنید .

بنجامین سبز برگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *